Ze zijn ontzettend simpel om te maken, maar ze zien er super leuk uit deze caprese pastaschelpen. Ideaal voor een picknick of hapje bij de borrel.
Porties: 12stuks
Ingrediënten
12pastaschelpen
groene pesto(kleine tl per pastaschelp)
12-18cherry tomaatjes
12bolletjes mozzarella
12blaadjes basilicum
Instructies
Kook de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking al dente. Spoel ze na het koken af met koud water en laat ze afkoelen tot ze op kamertemperatuur zijn. Je kunt ze ook een dag van tevoren koken, bewaar ze dan in de koelkast tot je ze vult.
Halveer eerst alle tomaatjes. Begin met een klein beetje groene pesto op de bodem van de pastaschelp. Plaats een half tomaatje in het midden op de bodem en zet hier een bolletje mozzarella op. Het kan ook zonder dit halve tomaatje, maar dan verdwijnt de mozzarella in de schelp, het is wel zo leuk als deze zichtbaar is.
Aan beide kanten van de mozzarella plaats je nog een half tomaatje. Als laatst steek je er een blaadje basilicum tussen.
Bewaren
Bewaar de caprese pastaschelpen in de koelkast tot je ze serveert.