Franske vafler - Deense bladerdeegkoekjes met room
Heerlijke knapperige bladerdeegkoekjes die gevuld zijn met een vanilleroom.
Porties: 12stuks
Ingrediënten
1rolvers bladerdeeg
1ei
fijne kristalsuiker
Vulling
15gramongezouten roomboter
60grampoedersuiker
1elslagroom
0,5tlvanille-extract
Instructies
Rol het bladerdeeg uit en pak een uitsteker van ongeveer 5,5 cm in doorsnede. Je kunt dan 24 rondjes uitsteken.
Leg de rondjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
Klop het ei los en smeer alle stukjes bladerdeeg er licht mee in. Strooi er vervolgens de suiker overheen.
Bak de bladerdeegkoekjes in ongeveer 10 minuten op 225 °C of tot ze mooi goudbruin kleuren.
Direct nadat je de koekjes uit de oven haalt gebruik je een vork om de koekjes weer plat te drukken mochten ze toch wat opgebold zijn in de oven.
Als de koekjes zijn afgekoeld maak je de vulling. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en mix kort op een hoge stand door elkaar.
Doe de room in een spuitzak en spuit op de helft van de koekjes een laagje vulling. Druk er een tweede koekjes bovenop en klaar zijn de Franske vafler!
Tips
Toevoeging: We hebben gemerkt dat de hoeveelheid crème vragen oproept. Het is goed om te weten dat de echte Franske vafler maar een héél dun laagje vulling hebben, dat is ook het lekkerst. De hoeveelheid ingrediënten lijkt weinig, maar het is echt genoeg. Je kunt natuurlijk wel de dubbele hoeveelheid maken als je dat in de bereiding fijner vindt. Dan pak je gewoon een tweede rol bladerdeeg en maak je 24 van deze heerlijke koekjes.
Let op: deze bladerdeegkoekjes zijn vers het lekkerst. Hoe langer je ze bewaart, hoe zachter het bladerdeeg wordt.
Bewaren
In een afgesloten trommel 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast.