Ga terug
+ personen
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Pastaschelpen met spinazie en ricotta

Dit ovengerecht is er zeker eentje om uit te proberen: pastaschelpen met spinazie en ricotta. Helemaal niet moeilijk om te maken en ontzettend lekker.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram grote pastaschelpen
  • 300 gram gehakt
  • 300 gram spinazie (diepvries, ontdooid)
  • 250 gram ricotta
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • 600 gram tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram geraspte kaas
  • handje pijnboompitten
  • handje cherry tomaatjes

Instructies

  • Kook de pastaschelpen in ruim kokend water met een scheutje olijfolie volgens de verpakking beetgaar. Giet ze af met koud water en laat ze een beetje afkoelen.
  • Bereid ondertussen de vulling voor. Doe het gehakt, de ontdooide spinazie, ricotta, gesnipperde ui, geperste knoflooktenen en wat peper en zout in een kom. Roer door tot alles goed vermengd is.
  • Vul de pastaschelpen met de vulling en leg ze in een ovenschaal, dit mag best dicht op elkaar. Ga door tot de vulling op is en de schelpen allemaal goed gevuld zijn. Je ziet vaak bij dit soort gerechten dat er een tomatensaus op de bodem van de ovenschaal wordt gedaan, bij dit recept gaat dat er overheen. Andersom kan ook natuurlijk, maar op deze manier loop je geen risico dat de randjes van de pastaschelpen hard worden in de oven.
  • Giet dus de tomatensaus over de pastaschelpen heen. Iets minder dan 600 gram mag ook, ik had vrij veel, maar dat vind ik juist lekker.
  • Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en doe dit ook met de mozzarella die je in stukken scheurt. Halveer de cherry tomaatjes en verdeel deze met de pijnboompitjes als laatst over de pasta.
  • Zet de pastaschelpen 25-30 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • En nu smullen maar!