Ga terug
+ stuks
Truffels recept met hazelnoot en chocolade
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Hazelnoot chocolade truffels

Met ganache kun je ontzettend lekkere dingen maken. Wat dacht je van deze hazelnoot chocolade truffels? Ze zien er ontzettend lekker uit en zo smaken ze ook!
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram pure chocola
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram hazelnoten

Instructies

  • Het maken is heel simpel. Weeg de chocolade af in een hittebestendige kom. In een pannetje verwarm je de slagroom, zodra het aan de randen begint te borrelen zet je het vuur uit en giet je het over de chocolade heen. Blijf rustig roeren tot alle chocolade is gesmolten. Voeg dan de boter toe en blijf wederom roeren tot er geen klontjes meer zijn.
  • Giet de ganache in een met bakpapier beklede ovenschaal. Het formaat maakt niet zoveel uit. Hoe groter hij is, hoe platter de truffels en hoe kleiner, hoe dikker. Zet de schaal in de koelkast en laat hem hier een paar uur staan tot de ganache helemaal is opgesteven.
  • Ondertussen bereid je de topping vast voor. Een derde van de hazelnoten hak je in kleine stukjes, de rest vermaal je tot een fijn hazelnootmeel. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare hazelnootmeel gebruiken mocht je dat ergens vinden.
  • Haal de ganache uit de koelkast en verwijder het uit de vorm. Met een scherp (eventueel heet) mes snij je ganache in blokjes op reepjes. Druk één zijde van de truffel in de fijngehakte hazelnoten, daarna dip je de andere zijden in het hazelnootmeel. Dip alle truffels op deze manier.
Bewaren
De truffels kun je ongeveer een week bewaren in de koelkast, doe ze in een afgesloten bakje.