Deze chocolade paaseieren met kwarktaart zijn een originele manier van het gebruik van een bakmix. Niet al te moeilijk en zeg nou zelf, ze staan hartstikke leuk op de paastafel!
Porties: 14personen
Ingrediënten
Dr. Oetker Kwarktaart banaan chocoladeof een andere smaak naar keuze
500gramvolle kwark
250mlslagroom
60gramongezouten roomboter
400mlwater
Extra nodig
mixer
groteholle chocolade paaseieren
scherp mesje
schaaltje heet water
Instructies
Begin met het openmaken van de eieren. Vul een schaaltje met heet water en hou je mesje hier even in. Nu het heet is, zul je heel gemakkelijk door de chocola kunnen snijden. Druk niet te hard, het mesje glijdt vanzelf door de chocola heen. Haal op deze manier de bovenkant van alle eieren af.
Maak dan het kwarkmengsel. In een kom doe je het water en de taartmix, mix dit in een minuutje door elkaar. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom toe en mix in 2-3 minuten tot een luchtig en romig geheel. Pak de chocolade eieren er weer bij en zet ze in bijvoorbeeld een klein kopje zodat ze niet omvallen. Met twee lepel vul je de eieren, dat mag lekker vol.
Zet de eieren een uur in de koelkast zodat de kwark kan opstijven. Ondertussen maak je vast het bodemmengsel, alleen verdelen we dat nu dus niet over de bodem. Smelt de boter en voeg de kruimelbodemmix toe, roer goed door elkaar. Stort het mengsel op een bord zodat het wat steviger wordt.
Haal de eieren uit de koelkast en strooi er wat van het kruimelmengsel overheen. Dat is het, je chocolade paaseieren met kwarktaart zijn klaar!