Ga terug
+ schaaltjes
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Mango aardbei crumble

Deze mango aardbei crumble is ontzettend lekker én makkelijk te maken. Dit frisse toetje heb je binnen 30 minuten al op tafel staan.
Porties: 4 schaaltjes

Ingrediënten

  • 140 gram mango stukjes
  • 200 gram aardbeien
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Crumbles zijn zo heerlijk eenvoudig om te maken, echt een top dessert. Omdat mango en aardbeien van zichzelf al lekker zoet zijn, heb ik geen extra suiker aan het fruit toegevoegd. De suiker zit dus alleen in de crumble laag.
  • Meng de aardbeien en mango stukjes door elkaar en verdeel deze over de ovenschaaltjes, één grote ovenschaal kan ook. In een aparte kom doe je de boter, suiker, bloem en zout bij elkaar. Kneed dit met je handen tot een mooi kruimelig deeg, verdeel het kruimeldeeg over de schaaltjes fruit.
  • Bak de mini crumbles in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Je kunt natuurlijk ook vers fruit gebruiken, maar ik vind het heel makkelijk om fruit uit de vriezer te gebruiken voor een snelle crumble.
Bewaren
De crumble zelf blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.