Deze rozemarijn broodstokjes zijn heerlijk bij de borrel met een lekker dipje, maar ook als voorgerechtje of misschien wel bij de soep.
Porties: 8stuks
Ingrediënten
150grambloem
2gramgedroogde gist
snuf zout
90mllauwwarm water
1elolijfolie
2tlgedroogde oregano
1elverse rozemarijn(ongeveer 2 takjes)
extra zeezout om over de stokjes te strooien
Instructies
Doe alle ingrediënten -behalve het extra zeezout- in een kom en kneed in ongeveer 10 minuten tot een mooi soepel deeg. Het mag nog een klein beetje plakkerig zijn. Laat het deeg een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukjes en rol hier de broodstokjes van. Ik maakte ze ongeveer 17 centimeter lang, maar maak er gerust meer die kleiner zijn als je dat leuk vindt. Leg de stokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat die afgedekt nog zo’n 15 minuten staan.
Strooi het extra zeezout over de broodstokjes. Als ze niet blijven plakken, kun je de stokjes licht insmeren met water en dan het zout erover strooien.
Bak de rozemarijn broodstokjes in 10-12 minuten op 200 °C gaar en goudbruin.
Deze broodstokjes kun je natuurlijk maken als voorgerecht voor een Italiaanse maaltijd, maar ook bij de borrel of een kom soep zijn ze heerlijk!
Bewaren
In een afgesloten trommel tot een week te bewaren.