Ga terug
+ croissants
Hartjes croissants
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Harten croissants

Met een ontbijtje op bed met deze harten croissants maak jij zonder twijfel een goede indruk op jouw valentijn. En je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan, altijd fijn!
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

  • blikje croissant deeg
  • 3-4 el jam (smaak naar keuze)

Instructies

  • Rol het deeg helemaal uit en smeer een dun laagje jam op het deeg. Doe dit niet te dik, anders kun je het straks niet goed oprollen.
  • Het deeg rol je vanaf beide zijden naar binnen toe, een beetje alsof je kaasvlinders maakt. Snij met een scherp (kartel)mes het deeg in 6 plakjes. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en knijp de onderkant samen tot een punt. Nu zien ze er al echt uit als een hart.
  • Bak de harten croissants in ongeveer 12-14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Het was mijn bedoeling om een blikje voor 6 kleine croissants te gebruiken, maar ik las het etiket niet goed en kocht een blikje voor 24 kleine croissants. Werkte ook prima, de hoeveelheid deeg is namelijk hetzelfde.
Bewaren
Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.