Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
plakjes
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.10
van
11
stemmen
Chocolade-hazelnoot bananenbrood
Chocolade en hazelnoten zijn wat mij betreft een fantastische combinatie. Ook in een bananenbrood doen ze het heel erg goed.
Porties:
12
plakjes
25 cm cakeblik
Ingrediënten
3
rijpe bananen
ongeveer 300-350 gram
3
eieren
1
tl
vanille-extract
100
gram
amandelmeel
130
gram
bloem
20
gram
cacaopoeder
1
tl
bakpoeder
1
tl
baking soda
snuf
zout
100
gram
hazelnoten
fijngehakt
extra: hazelnoten en chocolate chips
(ter decoratie)
Instructies
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
Voeg het amandelmeel, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
Voeg de hazelnoten toe en spatel deze door het beslag.
Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
Strooi extra stukjes hazelnoot en chocolate chips over het bananenbrood heen.
Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips
Voor een intensere chocoladesmaak voeg je nog iets meer cacaopoeder toe. Extra stukjes chocolade door het beslag kan natuurlijk ook.
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.