Ga terug
+ personen
Opslaan Recept afdrukken
4.25 van 4 stemmen

Pasta met broccoli en kaassaus

Deze pasta met broccoli en kaassaus is ontzettend makkelijk om te maken en dus ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. En niet onbelangrijk: hij is erg lekker!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 3 paprika’s (rood, groen, geel)
  • bosje lente uitjes (6-7 stelen)
  • stronk broccoli
  • 20 cherry tomaatjes (ongeveer)
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 250 ml kookroom (of slagroom)
  • 120 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Zet twee pannen met water op het vuur, één voor de pasta en één voor de broccoli. Kook beiden beetgaar. Terwijl deze pannen op het vuur staan snijd je de paprika’s en lente uitjes fijn. Doe deze in een pan met een scheutje olie en roerbak deze ongeveer 5 minuten.
  • In een vierde pan (die groot genoeg is voor uiteindelijk alle ingrediënten bij elkaar) smelt je de boter. Als de boter is gesmolten voeg je de kookroom toe. Roer tot een egale massa en laat een paar minuutjes pruttelen op een laag vuur. Voeg dan de kaas toe en een beetje peper en zout. Roer tot er een mooie gladde kaassaus ontstaat. Laat het vuur laag staan en roer af en toe even door.
  • Check of de broccoli en pasta beetgaar is en giet beide af. Voeg de pasta en geroerbakte groenten toe aan de kaassaus en roer goed door. Snijd de broccoli indien gewenst nog iets kleiner en halveer de tomaatjes. Voeg deze toe aan de pasta. Roer goed door elkaar en laat nog zo’n 2-3 minuten op het vuur staan terwijl je de pasta af en toe omschept.
Tips
De pasta zoals ik hem maakte is vegetarisch, maar je kunt ook prima vlees naar keuze toevoegen. Kip lijkt mij er bijvoorbeeld erg lekker bij, maar bacon is ook heerlijk. Ik kook vaak voor twee personen zodat ik een portie kan invriezen, zo ook dit keer. Bij de tweede portie heb ik wat plakjes bacon uitgebakken, fijn gescheurd en door de pasta gemengd. Een erg lekkere combinatie met het zoutige van de bacon!
Bewaren
Tot 2 dagen houdbaar in de koelkast.