Ga terug
+ truffels
Valentijn Oreo truffels
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Valentijn Oreo truffels

Met slechts een handjevol ingrediënten tover je deze verrukkelijke Valentijn Oreo truffels op tafel voor jouw Valentijn.
Porties: 20 truffels

Ingrediënten

  • 2 rollen Oreo’s (28 stuks)
  • 1 pakje MonChou (100 gram)
  • 350 gram melkchocolade
  • Valentijn sprinkles
  • hart uitsteker

Instructies

  • Maal de Oreo koekjes fijn in een blender of foodprocessor. Voeg de MonChou toe en kneed tot een soort deeg. Kneed het deeg tot een soort plak, alsof je het uitrolt. Leg op een bord op stuk bakpapier en steek er met de uitsteker een hart uit. Leg alle Oreo harten op een bordje in de koelkast voor minimaal een uur.
  • Als de harten voldoende zijn gekoeld en daarmee ook steviger zijn geworden, kun je de chocolade (au bain marie of in magnetron) smelten. Dip de Oreo harten in de chocola en leg ze in op een vel bakpapier. Strooi gelijk de Valentijn sprinkles erover nu de chocola nog niet uitgehard is.
Bewaren
Bewaar de Valentijn Oreo truffels in een afgesloten bakje in de koelkast, hier kun je ze zo’n 4-5 dagen bewaren.