Ga terug
+ tot 35 koekjes
Mijter koekjes bakken voor Sinterklaas
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Mijter koekjes

Zijn deze Mijter koekjes niet ontzettend leuk? Ze zijn erg eenvoudig te maken en smaken heerlijk. Zeker uitproberen dus!
Porties: 30 tot 35 koekjes

Ingrediënten

  • mijter koekjes (suikerkoekjes of chocolade suikerkoekjes – half recept is voldoende)
  • Royal Icing (half recept is voldoende)
  • 2 x spuitmondje #2 (Wilton)
  • 2 spuitzakken + adapters
  • Deze kleuren icing heb je nodig
  • geel = Wilton Golden Yellow
  • rood = Americolor Tulip Red

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Met de rode icing zet je eerst de buitenste lijnen van de mijter, daarna vul je het gemaakte vlak op met dezelfde icing. Schud of tik met het koekje zodat de icing mooi gelijkmatig verdeeld is. Nu de rode icing nog nat is, pak je gelijk de gele icing. Maak eerst de buitenste omlijning, iets kleiner dan dat je net bij de rode deed. Als laatst zet je het kruisje op de mijter.
  • Laat de icing helemaal uitharden.
  • Zie je wel hoe makkelijk het is om deze mijter koekjes te maken? Ik denk dat je nog langer bezig bent met bakken, dan met decoreren. Het zal niet veel verschillen in tijd in ieder geval.
Tips
Ik heb een sinterklaas uitsteker waar ik alleen de mijter van gebruikte, maar je zou ook van een ruitje de mijter kunnen maken door er een stukje af te snijden.
Bewaren
De koekjes worden door het vocht uit de icing wat zachter. Heb je ze liever knapperig? Lees hier hoe je je koekjes knapperig maakt en kunt bewaren.