Een briljante variatie op de appel-kaneelcake is deze appel-speculaas kruimelcake. De kruimellaag voegt een heerlijke structuur toe.
Porties: 16stuks
voor een 20 x 20 cm bakvorm
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
100gramlichtbruine basterdsuiker
1tlvanille-extract
2eieren(M)
100gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
2tlspeculaaskruiden
1kleine appel
Kruimellaag
60gramboter
80gramlichtbruine basterdsuiker
40grambloem
40gramhavermout
snuf zout
40gramgehakte amandelen
Benodigdheden
Vierkante bakvorm 20 x 20 cm
Instructies
Maak eerst het cakebeslag. Klop boter en suiker romig. Voeg vanille-extract en de eieren toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Bakmeel, zout en speculaaskruiden kun je tegelijk toevoegen, mix tot dit is opgenomen.
Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Spatel ze door het beslag.
Stort het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
Maak dan de kruimellaag, hiervoor doe je alle ingrediënten tegelijk in een kom. Kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel over de laag cake, het wordt een goed dikke kruimellaag.
Bak de cake in ongeveer 25 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
Ook lekker: nog wat stukjes kruidnoot door de kruimellaag kneden.