Je hebt het misschien wel eens gegeten; flammkuchen met spek en ui. Maar heb je het ook al eens zelf gemaakt? Deze flammkuchen is echt overheerlijk!
Porties: 1grote flammkuchen (of 2 kleine)
Ingrediënten
300grambloem
4graminstant gist
snuf zout
180mllauwwarm water
2elolijfolie
Topping
200gramcrème fraîche
125gramspekreepjes
1rode ui
peper en zout naar smaak
Instructies
Doe de bloem, zout en gist in een kom. Voeg water en olie toe en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg moet elastisch zijn, maar mag nog een heel klein beetje plakken.
Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Rol het deeg uit, ik doe dit gelijk op een vel bakpapier dat ik daarna gelijk op de bakplaat kan schuiven. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen.
Smeer de crème fraîche op het deeg en verdeel de spekreepjes erover. Snij de ui in ringen en verdeel ook deze over het deeg. Breng nog wat extra op smaak met peper en zout.
Bak de flammkuchen 15-18 minuten op 230 °C. Nadat de flammkuchen uit de oven komt verdeel je er wat rucola over.
Bewaren
Flammkuchen kun je gelijk serveren, maar je kunt het ook een dag eerder maken en voor gebruik opwarmen. De gebakken flammkuchen bewaar je dan (afgedekt) in de koelkast. Om hem op te warmen bak je hem 10-15 minuten op 230 °C.