Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Appel-yoghurt muffins

Makkelijk om te maken en vooral heel erg lekker. Deze appel-yoghurt muffins zijn het proberen waard!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml yoghurt
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 handappels (ik gebruikte pink lady)
  • 50 gram havermout (en een beetje extra ter decoratie)
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven vast voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en zet een bakblik met vormpjes klaar. In een kom meng je de eieren, suiker, vanillesuiker en het snufje zout goed door elkaar. Voeg hierna de yoghurt en olie toe. Tot slot zeef je het bakmeel erboven en spatel je dit door het beslag heen. Zet de bak met beslag eventjes aan de kant en schil ondertussen de appels. Snij de appels in kleine blokjes en voeg deze toe aan het beslag. Doe hier ook 50 gram havermout bij. Verdeel nu het beslag over de vormpjes. Wanneer ze allemaal gevuld zijn strooi je de overgebleven havermout over de vormpjes heen.
  • Bak de muffins in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en op een taartrooster zet. De muffins kun je lauw eten maar ook koud zijn ze heerlijk! Een glas melk erbij en je hebt ’s middags een overheerlijk tussendoortje.
Bewaren
De muffins bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed.