Het zal je vast niet verbazen dat deze mini brownie rolo bites ontzettend lekker zijn. Het is lastig om het er bij eentje te laten!
Porties: 16stuks
Ingrediënten
60gramongezouten roomboter
60grampure chocolade
135gramwitte basterdsuiker
snufje zout
2tlvanille extract
1groot ei
65grambloem
10gramcacaopoeder
50gramwitte chocolade(in stukjes)
16rolo’s(in een rol zitten er 10)
eventueel kleine stukjes karamel ter decoratie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Vet ook je bakblik voor mini cupcakes in en bestuif deze met bloem.
Smelt de chocolade en boter au bain marie. Laat iets afkoelen voordat je de suiker en zout er bij voegt. Mix dit tot een glad geheel en voeg dan het ei met vanille extract toe.
Als dit een glad mengsel is schep je geleidelijk de bloem en cacaopoeder erbij. Als weer alles goed gemixt is spatel je de stukjes witte chocolade door het beslag.
Met een eierlepeltje schep je in elk vakje een lepel beslag. Zet dan alle rolo’s hier op en druk ze zachtjes een beetje aan. Schep hier een half lepeltje bovenop en bedek de rolo. Strooi eventueel je karamel stukjes nog over de brownies.
Bak in 16-18 minuten de brownie rolo bites gaar op 180 °C.
En nu… smullen maar!
Bewaren
Deze bites bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed.