Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
4.41 van 5 stemmen

Mini pizza rolletjes

Deze mini pizza rolletjes zijn ideaal voor bij de borrel. Je maakt ze supersnel en kunt dus binnen no-time wat lekkers op tafel zetten voor je gasten.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klaar pizzadeeg
  • paar eetlepels tomatensaus (zit vaak al bij het pizzadeeg)
  • 8-10 plakjes salami
  • geraspte kaas
  • eventueel kruiden na smaak

Instructies

  • Rol het pizzadeeg uit. Met een deegroller of rolstok rol je het deeg wat platter en rol je het in de lengte uit. Eenmaal groot genoeg verdeel je een paar eetlepels tomatensaus over het deeg.
  • Leg hier de plakjes salami op en strooi de geraspte kaas erover.
  • Rol het deeg nu zo strak mogelijk op vanaf de lange zijde. Indien de rol nu erg lang is, kun je hem halveren. Leg op een plaat en leg de rollen minimaal 30-45 minuten in de vriezer. De rol moet stevig worden, maar niet keihard.
  • Als de rol stevig is, haal je hem uit de vriezer. Met een scherp mes snij je er plakjes van ongeveer 1-2 centimeter van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de pizza rolletjes in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Na het bakken kun je ze gelijk serveren, of je laat ze afkoelen en serveert ze op een later moment. Zowel warm als koud zijn deze pizza rolletjes heerlijk! Heb je ze toch liever warm, maar wil je ze wel voorbereiden? Geen probleem! Je bakt ze gewoon en laat de rolletjes afkoelen. Wanneer je ze wilt serveren warm je ze even op in de oven.