Ga terug
+ gram
Hangop recept
Opslaan Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Hangop recept

Zelf hangop maken is hartstikke makkelijk. Het kost wat tijd, maar in die tijd hoef je niets te doen. Alleen wachten tot de zelfgemaakte hangop klaar is.
Porties: 500 gram

Ingrediënten

  • 1 liter yoghurt (ik gebruikte magere yoghurt)

Benodigdheden

  • theedoek of linnen kaasdoek

Instructies

  • Let op! Dit recept heeft een flinke wachttijd, dus het is makkelijk om het ’s avonds al voor te bereiden, dan kun je ’s ochtends gelijk je hangop gebruiken.
  • Maak je theedoek of kaasdoek nat en wring hem uit. Plaats de theedoek in de zeef en zet de zeef op een grote kom. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de zeef en de bodem van de kom als deze er in hangt.
  • Giet het pak yoghurt leeg in de vergiet met de doek erin. Dek af met keukenfolie en zet de kom in de koelkast voor 8 - 12 uur. Hoe langer je wacht, hoe dikker de hangop wordt.
  • Als de hangop klaar is schep je het uit de de zeef en doe je het in een afgesloten bakje voor in de koelkast, of je eet het direct op.
Tips
Vind je de hangop wat zurig? Meng er dan een eetlepel poedersuiker of een zakje vanillesuiker door.
Bewaren
De hangop kun je nog een paar dagen (afgesloten) in de koelkast bewaren, of je kunt het gelijk opeten natuurlijk.