Een snelle eenpans pasta met chorizo is niet alleen heel lekker, maar ook vlot te maken zonder een berg afwas. Je hebt slechts 1 pan nodig!
Porties: 4personen
Ingrediënten
300gramspaghetti
500gramtomaten
2uien
2-3puntpaprika's
250gramchorizo
handje basilicum blaadjes
2-3teentjes knoflook
peper en zout
400mlbouillon (of water)
geraspte (Parmezaanse) kaas
Instructies
Snij de tomaten in blokjes, de ui in stukjes, de puntpaprika’s in reepjes en de chorizo in plakjes.
Doe alle ingrediënten in een grote pan. Ik brak de spaghetti in tweeën zodat het wat beter paste. Voeg ook de geperste knoflook toe, wat basilicum blaadjes en peper en zout naar smaak. Giet de bouillon erbij in de pan en laat het geheel zo’n 10 minuten koken tot de pasta gaar is en het vocht is verdampt.
Serveer de pasta, eventueel met een beetje geraspte (Parmezaanse) kaas en een extra blaadje basilicum.