De perfecte afsluiter van het kerstdiner: koffie-karamel panna cotta. Voor iedereen die niet kan kiezen tussen koffie of een dessert.
Porties: 4stuks
Ingrediënten
4blaadjes gelatine
250mlslagroom
150mlkoffie
100mlmelk
50gramsuiker
6-8elkaramelsaus
4kletskoppen
4kerstchocolaatjes
Instructies
Laat de blaadjes gelatine weken in een schaaltje water voor minimaal 15 minuten. Ondertussen giet je in een maatbeker de slagroom, koffie en melk bij elkaar. Roer door elkaar en giet een deel ervan in een steelpan.
In de pan doe je ook de suiker. Verhit dit mengsel tot de suiker is opgelost. Draai het vuur uit, voeg de gelatineblaadjes toe en roer tot deze zijn opgelost.
Giet het mengsel bij de rest in de maatbeker en roer wederom goed door.
Zet de schaaltjes klaar en verdeel het panna cotta mengsel hierover. Laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Giet een laagje karamelsaus over de panna cotta, steek er een kletskop in en maak het af met een kerstchocolaatje.
Tips
Geen kerst, maar wel zin in deze panna cotta? Vervang het chocolaatje door wat mokkaboontjes.