Ga terug
+ -12 personen
spectaculaire kerst taarten
Opslaan Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Kerstboom laagjestaart

Maak indruk met deze kerstboom laagjestaart die helemaal niet moeilijk is om te maken.
Porties: 10 -12 personen

Ingrediënten

Cake en vulling

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren M
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 1 portie botercrème

Decoratie

  • Kerstkoekjes
  • Kerstchocolaatjes
  • Marsepeinen kerstfiguren
  • kerstsprinkles

Instructies

  • Maak van tevoren de botercrème volgens het recept. Dan kun je de cake gelijk vullen wanneer deze is afgekoeld.
  • Dan maak je het cakebeslag. Klop boter en suiker tot een romige massa. Voeg de eieren daarna een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Eindig met het toevoegen van vanille-extract.
  • Meel, zout en kaneel kun je tegelijk toevoegen. Mix op een lage stand tot deze ingrediënten zijn opgenomen.
  • Bekleed een bakplaat van ongeveer 30 x 45 cm met bakpapier. Stort het beslag erop en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak de plaatcake in ongeveer 15 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte). Laat volledig afkoelen voor je verder gaat.
  • Neem een groot bord of plank waar je de taart op wilt serveren. Snijd de kerstboomvorm zo groot mogelijk uit de plak cake. Van de twee schuine hoeken en restjes rondom de stam van de boom kun je een tweede identieke kerstboom maken. Leg de boom van cake die uit verschillende delen bestaat als eerste op je bord of plank.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met gladde ronde spuitmond. Gebruik de helft van de botercrème om de kerstboom te bedekken met kleine toefjes. Leg dan de tweede laag cake er bovenop en bedek ook deze met toefjes crème.
  • Decoreer de bovenkant van de taart met kerstchocolade, –koekjes, de marsepeinen figuren en sprinkles. Je kunt deze kerstboom taart zo decoreren als je zelf graag wilt. Gebruik jouw favoriete kerstlekkers.
Tips
Als je in kerstkleuren wilt werken zou je ook de lagen cake en/of de crème een kleurtje kunnen geven door kleurstoffen te gebruiken.
Bewaren
4-5 dagen afgedekt buiten de koelkast houdbaar.