Dit makkelijke recept voor een Mexicaanse nacho schotel is lekker snel te maken en smaakt overheerlijk. Een aanrader!
Porties: 4personen
voor een ovenschaal van 28 x 15 cm
Ingrediënten
olijfolieom in te bakken
1witte uigesnipperd
2tenenknoflookfijngesneden
300gramgehakt
1tlpaprikapoeder
1tlchilipoeder
1tlkomijnpoeder
2paprika’sfijngesneden
150grammaïs (klein blikje)
400gramtomatenblokjes
100-150gramnacho’s naturel
100gramgeraspte kaas
Serveren met (optioneel)
ijsbergslagesneden
crème fraîche
guacamole
tomaten salsa saus
(gepekelde) jalapeños
extra nacho's
Benodigdheden
ovenschaal rechthoekig 28 x 15 cm
Instructies
Verhit een grote koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Fruit de gesneden ui en knoflook hierin. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul.
Voeg de fijngesneden paprika's en de maïs toe, laat een paar minuten meebakken. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat het mengsel even pruttelen, zo dikt het vocht van de tomatenblokjes gelijk een beetje in.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de nacho’s er overheen en strooi hier de geraspte kaas overheen
Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot de kaas gesmolten is.
Serveer de nacho schotel met de ingrediënten naar keuze, hoewel ik de sla en guacamole heel erg kan aanraden.
Bewaren
Serveer direct, want de nacho's zullen slap worden en al het vocht van de groenteschotel opzuigen als je deze in de koelkast bewaart. Het groentemengsel kun je twee dagen (goed afgedekt) in de koelkast bewaren, zonder de nacho's.