Guacamole is een heerlijk Mexicaanse avocado dip. Lekker met nachos en heerlijk bij een Mexicaans gerecht! Nacho schotel bijvoorbeeld.
Porties: 1flink schaaltje
Ingrediënten
2middelgrote rijpe avocado’s
2elcrème fraîche
sap van een halve limoen
1tomaat
1teentje knoflook
1sjalot
rood pepertje (of een halve als je niet van heel pittig houdt)
peper en zout naar smaak
Instructies
Snij de avocado’s doormidden en lepel het vruchtvlees er uit. Je kunt het met een vork prakken, dan krijg je een wat grovere guacamole. Ik gebruikte een staafmixer voor een wat gladdere versie. Voeg de crème fraîche en het sap van de limoen toe en meng door de gepureerde avocado.
Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snij deze in fijne blokjes. Snij ook de knoflook, sjalot en het pepertje fijn. Meng dit door het avocado mengsel en breng op smaak met peper en zout.
That’s it. In een kleine 10 minuten staat jouw zelfgemaakte guacamole op tafel!
Bewaren
Guacamole kan je niet zo lang bewaren, aangezien het dan verkleurd.