Deze rabarber-aardbei compote is ideaal als je nog wat rabarber en aardbeien over hebt maar het nog niet direct in een gerecht wil verwerken. Snel gemaakt!
Porties: 1potje
Ingrediënten
375gramrabarber
200gramaardbeien
2flinke eetlepels kristalsuiker
1zakje vanillesuiker
40mlwater
Instructies
Snij de rabarber in kleine stukjes. Doe samen met het water, suiker en vanillesuiker in een pan. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
Snij ondertussen de aardbeien in stukjes. Deze voeg je toe nadat de rabarber zo’n 10 minuten heeft gekookt en uit elkaar is gevallen. Laat de aardbeien nog ongeveer 10 minuten meekoken.
Schep de compote in (gesteriliseerde) potjes en laat afkoelen.
Bewaren
Ongeopend kun je de compote in een gesteriliseerde pot tot wel een jaar in de kast bewaren. Na openen bewaar je de compote in de koelkast, dan blijft hij 1-2 weken goed.