Dit keer maak je voor moederdag een schaal vol bloemen koekjes, veel leuker dan een bos bloemen! Gebruik favoriete kleuren van je moeder en pak ze mooi in.
Porties: 30koekjes
Ingrediënten
Bloemen koekjes in verschillende maten (suikerkoekjes of chocolade suikerkoekjes)
Royal Icing (recept)
7x spuitmondje #2 (Wilton)
7 spuitzakken + adapters
Deze kleuren icing heb je nodig
wit
roze = Wilton Pink
geel = Wilton Golden Yellow
oranje = Rainbow Dust Orange
blauw = Wilton Royal Blue
paars = Wilton Violet
groen = Wilton Leaf Green
Instructies
Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
Ik heb zelf drie verschillende soorten koekjes gemaakt, per koekje leg ik uit hoe ik ze gemaakt heb.
Voor de kleine koekjes maak je eerst een omlijning van het koekje in kleur naar keuze. Vul die lijnen op met een andere kleur icing. Met witte icing maak je direct het hart van de bloem. In dat hart zet je wat stippen in de kleur van de buitenste lijn. In plaats van een grote stip als hart, kun je ook een spiraal maken.
Je hoeft tussendoor niet te wachten tot de icing gedroogd is, je kunt dus lekker doorwerken.
Voor de grotere bloemen maak je eerst het hart van de bloem. Maak hier gelijk met witte icing een spiraal in en plaats een paar stippen. Die stippen maak je in de kleur die de blaadjes straks ook zullen krijgen.
Wacht heel even tot het hart iets gedroogd is, maak dan de blaadjes met de kleur van de al gezette stippen.
Voor de allergrootste bloemen koekjes maak je een hart van witte icing. Maak een spiraal en stippen in twee kleuren naar keuze. Laat het hart even drogen voor je weer verder gaat.
De kleur waarmee je het spiraal maakte, gebruik je nu om de buitenste rand van de blaadjes mee te maken, vul deze op met de kleur icing die je voor de stippen gebruikte.
Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!