Ga terug
+ truffels
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Melkchocolade truffels

Wist je dat je met slechts drie ingrediënten ontzettende lekkere melkchocolade truffels op tafel zet? Zeker proberen dus!
Porties: 20 truffels

Ingrediënten

  • 200 gram melkchocolade
  • 75 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Breng de room in een pannetje tot aan het kookpunt, giet dit in de kom met stukjes chocola. Laat dit even zo staan zonder te roeren zodat de chocola alvast smelt. Na ongeveer twee minuten roer je het mengsel glad. Zitten er nog wat stukjes in? Verhit de chocola dan au bain marie tot alle chocola gesmolten is. Roer nu ook het vanille extract erdoor. Laat het mengsel iets afkoelen en zet het dan in de koelkast. Laat het hier minstens 2,5 uur staan. Het makkelijkst is om de ganache al een dag van te voren te maken.
  • Schep met een lepeltje wat ganache uit de kom en vorm dit met je handen tot een balletje, rol het balletje dan gelijk door de cacaopoeder en leg de balletjes op een bord. Als je klaar bent zet je de truffels weer in de koelkast om goed hard te worden. Truffels bewaar je in de koelkast, vlak voor het serveren haal je ze er weer uit.
  • Bon Appetit!
Tips
Ik rolde de truffels door de traditionele cacaopoeder wat erg lekker is. Er zijn natuurlijk meer mogelijkheden: hagelslag, suiker, poedersuiker, gehakte hazelnootjes of sprinkles. Kies wat jij lekker en leuk vindt, het zal ongetwijfeld goed smaken.
Bewaren
In de koelkast ongeveer een week houdbaar.