Zelf croissantjes maken was nog nooit zo leuk. In een handomdraai tover je dat blik deeg om tot heuse pizza croissants. Heerlijk voor bij de lunch!
Porties: 6stuks
Ingrediënten
blik croissantdeeg (6 grote croissants)
klein blikje tomatenpuree
salami (ik gebruikte 1,5 plakje per croissant)
geraspte kaas
ei, geklutst
Italiaanse kruiden + extra kaas
Instructies
Rol het deeg uit en snij volgens de stippellijnen in driehoeken. Snij het deeg op de korte zijde in het midden zo’n 2-3 centimeter in, zo kun je ze straks beter oprollen.
Verdeel de tomatenpuree over de croissants en smeer gelijkmatig uit. Beleg ze met de plakjes salami en strooi hier wat geraspte kaas overheen.
Rol de croissantjes op en leg ze op de bakplaat. Het is niet erg als de zijkanten een beetje open staan. Je kunt ze eventueel een beetje dicht drukken, maar het is niet per se nodig.
Smeer de croissantjes in met het geklutste eitje en strooi er wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden over.
Bak de croissants in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de croissants even een beetje afkoelen voordat je ze opeet, dan zijn ze nog lekkerder. Ook koud zijn ze erg lekker trouwens!