Het zelf maken van een vanille kwarktaart volgens recept is helemaal niet moeilijk. Met dit basis recept maak je een heerlijke taart en talloze variaties.
Porties: 12personen (26 cm vorm)
Ingrediënten
300grambiscuitjes
190gramongezouten roomboter
750gramvanille kwark
9blaadjesgelatine
150mlmelk
500mlslagroom
4elsuiker
300gramblauwe bessen
Instructies
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg de kruimels hier aan toe. Roer goed door en stort in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
Leg de gelatineblaadjes in een schaal koud water en laat ze ongeveer 8 minuten weken. Doe de kwark vast in een kom en klop in een tweede kom de slagroom met de suiker stijf.
Verwarm de melk en uitgeknepen gelatineblaadjes in een pannetje en blijf roeren tot de blaadjes zijn gesmolten. Laat de melk iets afkoelen tot het niet meer heel heet is.
Voeg de melk toe aan de kwark en roer er doorheen. Voeg dan de slagroom toe en spatel door de kwark. Giet het mengsel in de springvorm met koekbodem.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Leg voordat je de taart serveert de blauwe bessen bovenop de taart en strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen.
Tips
Voor een extra dikke koekbodem gebruik je bovengenoemde hoeveelheden. Niet zo dol op een dikke bodem? Gebruik dan twee derde van de biscuitjes en boter.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast ongeveer 4 dagen houdbaar.