Waarom zou je nog eierkoeken kopen als je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Het recept met duidelijke beschrijving vind je op Laura's Bakery.
Porties: 12stuks
Ingrediënten
2eieren
100gramsuiker
rasp van een halve citroen
100grambloem
1tlbakpoeder
snuf zout
Instructies
Klop de eieren en suiker goed luchtig, dit duurt wel een paar minuten.
Voeg citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig door het beslag.
Schep met twee eetlepels hoopjes beslag op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Maak de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen.
Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
De eierkoeken mogen er nog best wat bleekjes uitzien, als de randjes maar goudbruin beginnen te kleuren. Als je ze te lang bakt, worden ze droog en bros.
Bewaren
Goed luchtdicht verpakt 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast.