Deze feestelijke sterren sandwich koekjes zijn hartstikke eenvoudig om zelf te maken. Ik maakte ze in de vorm van een ster, maar een kerstboom is ook leuk!
Porties: 16koekjes
Ingrediënten
225gramongezouten roomboter
150gramwitte basterdsuiker
8gramvanillesuiker
1eidooier
280grambloem
snuf zout
jam in smaak naar keuze
Je hebt 2 sterren uitstekers nodig in verschillende maten, of een andere vorm die jij leuk vindt natuurlijk!
Instructies
Klop boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg het eidooier toe en meng goed door. Voeg bloem en zout toe en kneed tot een stevig deeg.
Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast voordat je er mee verder gaat.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van ongeveer 0,5 centimeter. Steek eerst alle grote sterren uit. Bij de helft van deze sterren steek je er weer een kleinere ster uit. Deze kleine sterren kun je zo bakken, of weer kneden tot een bal deeg om nog meer grote koekjes te maken. Om te voorkomen dat je koekjes teveel uitlopen kun je de reeds uitgestoken koekjes nog extra koelen in de koelkast (of even in de vriezer).
Bak de koekjes in 16 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de koekjes volledig afkoelen. Verdeel dan een beetje jam op de onderste helft van het koekje en druk de andere helft hier bovenop.
Van de jam worden de koekjes beetje bij beetje iets zachter. Voor knapperige koekjes breng je de jam dus zo kort mogelijk van te voren aan.
Tips
Je kunt natuurlijk elke smaak jam gebruiken, maar ik denk ook dat cranberry compote erg lekker zou zijn. Heb je geen liefhebbers in huis van jam, een lik Nutella zal ook heerlijk smaken!