Een heerlijk recept zodat je zelf een victoria sponge cake kunt maken. Gebruik zelfgemaakte aardbeienjam als vulling tussen de twee luchtige cakes.
Porties: 8personen (20 cm vorm)
Ingrediënten
225gramongezouten roomboter
225gramwitte basterdsuiker
4eieren (maat L)
1tlvanille extract
225gramzelfrijzend bakmeel
1elmelk
6flinke eetlepels jam (zelfgemaakte aardbeienjam bijvoorbeeld)
poedersuiker ter decoratie
Instructies
Klop de boter zacht en romig. Voeg de suiker toe en klop het geheel luchtig.
Roer de eieren en het vanille extract los in een andere kom. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel tot het helemaal is opgenomen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg toe aan het mengsel samen met de melk. Spatel het bakmeel voorzichtig door het beslag tot alles is opgenomen.
Verdeel het beslag over twee vormen van 20 centimeter. Als je geen 2 vormen in deze maat in je bezit hebt kun je ze natuurlijk ook na elkaar bakken in dezelfde vorm.
Bak de cakes in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Laat de cakes helemaal afkoelen en smeer dan de jam op één laag. Leg de andere laag cake er bovenop en strooi er wat poedersuiker overheen.
Bewaren
De sponge cake je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de sponge cake in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.