Met deze heerlijke citroen-maanzaad wafels met lemon curd en Griekse yoghurt word je ontbijt meteen heel feestelijk!
Porties: 6stuks
Ingrediënten
380grambloem
1elbakpoeder
snuf zout
2elfijne kristalsuiker
2elmaanzaad
1flinkecitroensap en rasp
2eieren(M)
380mlmelk
6elolie
1tlvanille extract
TOPPING
200gramlemon curd
250gramGriekse yoghurt (of slagroom)
Instructies
Doe de droge ingrediënten -bloem, bakpoeder, zout, suiker en maanzaad- in een kom en roer met een garde door elkaar.
Voeg dan citroensap- en rasp, eieren, melk, olie en vanille extract toe. Klop met de garde tot een egaal beslag.
Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hiervoor een bakspray.
Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Ik gebruikte bij dit recept een erg groot ijzer, dus dat waren zelfs 3 ijslepels. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoe lang dat duurt verschilt per ijzer. Bij mij hadden ze ongeveer 5-7 minuten nodig.
Eenmaal uit het ijzer leg je ze op een rooster om af te koelen. Serveer met de Griekse yoghurt en de lemon curd.
Tips
Ik gebruikte in dit recept een groot wafelijzer, daarmee kun je 6 flinke wafels (zoals op de foto te zien) maken. Gebruik je de vorm die ik ook in dit basisrecept gebruikte? Dan kun je 10 wafels uit dit beslag halen.
Bewaren
Afgebakken wafels zijn in een afgesloten bak drie dagen houdbaar buiten de koelkast, of tot drie maanden in de vriezer. Het beslag zelf zou ik meteen afbakken en niet bewaren.