Met bladerdeeg kun je talloze hartige gevulde bladerdeeg bakjes maken. Vul ze met jouw favoriete ingrediënten of kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen.
Porties: 12bladerdeeg bakjes
Ingrediënten
3plakjes bladerdeeg
groene pesto
chorizo
cherry tomaatjes
geraspte kaas
mini cupcakevorm
Instructies
Snij de plakjes bladerdeeg in vier vierkantjes. Plaats deze in de vakjes van je cupcakevorm, druk goed naar beneden zodat je straks genoeg ruimte hebt om de bakjes te vullen.
Op de bodem schep je een klein beetje groene pesto gevolgd door chorizo. Ik gebruikte plakjes dungesneden chorizo, maar je kunt ook een chorizo worst in blokjes snijden.
Leg bovenop de chorizo een half tomaatje en strooi als laatst wat geraspte kaas over de hapjes.
Je kunt nu de randjes nog insmeren met een geklopt eitje (ik was dat zelf nu vergeten maar ze kleurden gelukkig mooi).
Bak de hapjes in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.