Een heerlijk eenvoudig recept om zelf chocolate crinkle cookies te maken. Uit dit recept haal je wel 30 chocoladekoekjes, maar ze zijn waarschijnlijk zó op!
Porties: 30koekjes
Ingrediënten
200grampure chocola
30gramongezouten roomboter
250gramsuiker
2eieren
120grambloem
mespunt zout
7grambakpoeder
25gramcacaopoeder
100grampoedersuiker
Instructies
Smelt 50 gram chocolade met de boter au bain marie en roer tot het een egale massa is. Hak de rest van de chocola ook alvast fijn.
Voeg dan de suiker en eieren toe aan het chocolade-boter mengsel. Meng dan de bloem, het zout, bakpoeder en cacaopoeder door het mengsel. Als laatst voeg je de rest van de gehakte chocolade toe. Laat het deeg minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
Rol balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Rol de balletjes deeg door een schaaltje poedersuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 17 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren
Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!