Ga terug
Opslaan Recept afdrukken
4 van 1 stem

Mini lemon meringue pies

Dol op lemon curd met meringue? Maak dan deze mini lemon meringue pies. Heerlijke frisse eenhaps gebakjes om te trakteren of voor bij de high tea!

Ingrediënten

  • Zelfgemaakte bladerdeeg bakjes
  • Lemon curd (ook zelfgemaakt natuurlijk)
  • Italiaans meringue

Instructies

  • Deze mini lemon meringue pies zijn ontstaan uit restjes, ik heb dus niet precies opgeschreven wat je nodig hebt. Als je een heel recept lemon curd en Italiaans meringue maakt kun je in ieder geval een compleet weeshuis trakteren op deze kleine gebakjes. Van de lemon curd zou ik gewoon een heel recept maken (lekker bij alles!) en het Italiaans meringue zou ik halveren. Van wat je overhoudt kun je prima nog wat schuimpjes bakken.
  • Maak zoveel bakjes van bladerdeeg als je wilt of nodig hebt. Je haalt er 4 uit één plakje bladerdeeg.
  • Nadat je de bladerdeeg bakjes hebt gemaakt laat je ze eerst even afkoelen. Vul ze daarna voor de helft met lemon curd.
  • Je kunt dit met een lepeltje doen, maar ik vond het makkelijk om hier een spuitzak voor de gebruiken.Je kunt dit met een lepeltje doen, maar ik vond het makkelijk om hier een spuitzak voor de gebruiken.
  • Op het laagje lemon curd maak je kleine toefjes van meringue. Met een brandertje geef je hier de finishing touch aan.
  • Zo. Klaar zijn je eenhaps  gebakjes!