Italiaanse plaattaart
Een simpel recept voor plaattaart? Dan vind jij deze Italiaanse plaattaart vast lekker. Snel klaar om van een heerlijke Italiaanse maaltijd te genieten.
Porties: 6 flinke stukken
- bladerdeeg (rol vers bladerdeeg van 40×24 cm of 6 kleine plakjes die je aan elkaar vastmaakt)
- 3 el groene pesto
- 3 plakjes parmaham
- 2 tomaten
- 1 bol mozzarella
- blaadjes basilicum
- 1 ei, geklutst
Vouw als eerst de randjes van je bladerdeeg om. Je kunt er ook een randje afsnijden en deze op de rand van het bladerdeeg plakken.
Verdeel de pesto over de bodem. Scheur de parmaham in stukken en leg deze hier op.
Snij de tomaten in plakjes en snij ook gelijk de bol mozzarella in stukken, verdeel deze over de plaattaart. Als laatste verdeel je de basilicum blaadjes over de bodem.
Smeer de rand van je plaattaart in met een geklutst eitje.
Bak de plaattaart in 25-30 minuten gaar op 220 °C (boven- en onderwarmte).