Een recept om zelf lemon meringue cake te maken. Eenvoudig recept en snel klaar. Frisse en luchtige cake als resultaat die ieder feest compleet maakt.
Porties: 12tot 14 personen
Ingrediënten
2xhet recept voor een citroen-bosbessen yoghurt cake (maar gebruik geen bosbessen, het glazuur is ook niet nodig)
1xhet recept voor Italiaans schuim
Instructies
Gebruik een vorm van 20 centimeter om de plakken cake te bakken. In totaal maak je 3 plakken cake, mocht je twee of drie gelijke vormen hebben dan is dit ideaal, maar het is niet per se nodig.
Maak het beslag voor de citroen yoghurt cake volgens recept, maar laat de bosbessen dus achterwege. De cakes bak je in 20-25 minuten gaar op 170 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de cakes afkoelen op roosters terwijl je de citroensiroop van het cake recept maakt. Met een kwastje smeer je de siroop over de cakes zodat het er lekker in kan trekken. Als je alle cakes hebt ingesmeerd laat je ze even rusten voordat je een tweede laag siroop aanbrengt.
Terwijl die siroop lekker in de cakes trekt maak je vast het Italiaanse schuim volgens recept.
Tijd om de cake in elkaar te zetten. Leg een eerste plak cake op een taartplateau (of waar je hem ook op wilt presenteren). Smeer hier de eerste laag schuim op. Dit mag je best rijkelijk doen hoor. Smeer het schuim tot aan de randen en leg dan de tweede plak cake op de laag schuim. Smeer ook deze in met een flinke laag schuim voordat je de derde plak cake er op legt.
Wauw, zo ziet het er al uit als een mooie taart nietwaar?
De bovenkant kun je zo afwerken als jij wilt. Laat hem kaal, smeer er gewoon een laag schuim op of ga creatief aan de slag en maak kleine toefjes van het schuim. Dit laatste deden wij. Gebruik een gladde spuitmond en vul de spuitzak met het Italiaanse Meringue. Begin in het midden en werk zo rondom naar buiten tot de hele taart bedekt is met toeven schuim.
Werk de toeven af met een brander. Dit hoeft niet per se, maar ik vind het zelf een erg mooi effect geven.
Bewaren
De cake kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de cake in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.