Met bladerdeeg en knakworstjes maak je zelf eenvoudig en snel mini worstenbroodjes. Leuk voor op verjaardagen en gezellige avondjes.
Ingrediënten
Bladerdeeg
Mini knakworstjes
Italiaanse kruiden en Aromat
Ei, geklutst
Instructies
Kijk eens aan. Een hapje dat nog een ontzettend makkelijk is om te maken ook!
Snij een plakje bladerdeeg in vier delen. Leg een worstje op het stukje bladerdeeg en vouw dicht. Druk de randen met een vork goed en stevig dicht. Smeer de hapjes in met een geklutst eitje en strooi een smaakmaker naar keuze over de worstenbroodjes. In mijn geval dus Aromat en Italiaanse kruiden.
Bak de worstenbroodjes in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Kijk goed op je blikje hoeveel knakworst er in zitten (of hoeveel je er wilt maken). Uit één plakje Koopmans bladerdeeg kun je vier worstenbroodjes halen. Reken dus even uit hoeveel plakjes bladerdeeg en worstjes je nodig hebt.Ik heb zelf Aromat en Italiaanse kruiden gebruikt om deze worstenbroodjes verder op smaak te brengen. Dit kun je natuurlijk geheel naar eigen smaak doen, kies wat jij lekker vindt! Met wat geraspte kaas erover zijn ze bijvoorbeeld ook heerlijk!
Bewaren
Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.