Een duidelijke en handige how to voor deze fantastisch leuke lieveheersbeestjes Oreo pops! En helemaal niet moeilijk om zelf te maken.
Ingrediënten
Oreo’s
Rode candymelts
Zwarte candymelts (of pure chocola)
Wilton candy eyes
Benodigdheden
spuitzak
papieren rietjes
Instructies
Draai eerst de Oreo koekjes los van elkaar. Met een mesje maak je een inkeping in de vulling waar het stokje in past. Plaats het cake pop stokje en smeer de weggehaalde vulling rondom het stokje zodat hij stevig vast komt te zitten. Smelt wat van de chocola waar je je Oreo’s mee gaat decoreren (bij mij was dit zwart, maar het kan dus elke kleur zijn) en spuit/schep dit op de vulling. Plaats nu het andere koekje erop en druk voorzichtig aan. Even de chocola laten stollen en je cake pop stokje zit hartstikke stevig vast tussen de twee koekjes.
Dip de Oreo’s in de gesmolten rode candymelts. Zijn je candymelts te dik? Verdun deze dan met mycryo, dit is cacaoboter in poedervorm. Laat de pops drogen voordat je verder gaat.
Smelt de zwarte candy melts (of pure chocolade) en dip de Oreo’s tot ongeveer één derde in de chocola. Plaats gelijk de candy eyes in de nog gesmolten candy melts.
Als je alle Oreo’s gedipt hebt in de zwarte candy melts, vul je een spuitzak met het restant van de zwarte candy melts. Knip een klein puntje van de zak en breng op elke Oreo pop een lijn aan om de vleugels te maken. Als laatst maak je de stippen op de vleugels van het lieveheersbeestje.
Laat de zwarte candy melts helemaal uitharden.
Om je lieveheersbeestjes net even wat gezelliger te maken, schuif je een papieren rietje om het cake pop stokje heen.
Bewaren
In een afgesloten trommel een paar dagen houdbaar.