Maak eenvoudig candy cane cupcakes met deze how to. Een leuke aanvulling op de Kerst lekkernijen.
Porties: 12cupcakes
Ingrediënten
12cupcakes (recept vanille cupcakes)
Botercrème (recept vanille crème)
Kleurstof rood en wit (Tulip Red + Bright White – Americolor)
3spuitzakken
Spuitmond 1M – Wilton
Candy Canes
Sprinkles (zilveren sterretjes en sneeuwvlokjes)
Instructies
Maak het cupcake beslag volgens het recept en verdeel het beslag over twee kommen. Kleur de ene rood en maak de andere wat lichter met de witte kleurstof. Vul de spuitzakken met het beslag. Ik koos voor witte baking cups zodat je de laagjes van rood en wit beslag daar ook nog een beetje doorheen ziet.
Deze cupcakes smaken gewoon naar vanille cupcakes maar je kunt er natuurlijk ook een candy cane smaak aan geven. Gebruik hiervoor een (peper)munt smaakstof van bijvoorbeeld LorAnn.
Spuit het beslag in laagjes in de papieren vormpjes, vul tot ze ongeveer voor twee derde vol zijn. Bak de cupcakes volgens recept. Ondertussen kun je de botercrème maken, maak deze eventueel nog wat witter als je dit nodig vindt. Ook hier kun je een smaak aan geven.
Nu zijn de cupcakes eigenlijk al bijna klaar. Spuit de toeven op de cupcakes en versier deze met de sprinkles en een stukje candy cane.
Bewaren
Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!