Ronde uitstekers (basis van de cupcake en voor het snoetje)
Ovalen uitsteker (oren)
Ball tool
Mesje
Eetbare lijm
Kleurpoeder chocolate brown (Sugarflair)
Rode glitters (jewel fire red – Rainbow Dust)
Cocktailprikkers
Instructies
Begin met het gewei, dit moet namelijk een beetje drogen zodat het niet gelijk inzakt. Om een stevige basis te hebben gebruikte ik cocktailprikkers. Wikkel hier een sliertje donkerbruine fondant omheen en rol tot de prikker helemaal bedekt is. Van de onderkant mag een klein stukje vrij blijven. Van kleine sliertjes fondant maak je ‘vertakkingen’. Vorm deze en plak aan de prikker. Dust het gewei donkerbruin met de kleurpoeder. Laat plat drogen.
Bekleed de cupcakes met een laag donkerbruine fondant. Geef gelijk aan met de ball tool waar de oren en ogen moeten komen. Met een prikker maak je vast gaten voor het gewei. Maak de ogen van Rudolph volgens de how to. Van lichtbruine fondant maak je een snoetje. Door met dezelfde ronde uitsteker voorzichtig nog wat van beide randen weg te steken wordt hij iets ovaler. Plak dit op de cupcake.
Maak van rode fondant een balletje en druk deze en beetje plat. Dit wordt de neus, dus kijk gelijk even of de maat zo goed is bij je cupcake. Als de vorm en maat goed zijn smeer je hem dun in met eetbare lijm en bestrooi je hem rijkelijk met glitters. Laat goed drogen. Maak ondertussen vast de oren bijvoorbeeld. Als de lijm droog is haal je de neuzen voorzichtig tussen alle glitters vandaan, schud overtollige glitters van de neus af. Plak dan op de cupcake. Maak dan met de kleine ronde uitsteker een inkeping voor de mond van Rudolph.
Voor de oren steek je twee ovalen uit licht- en donkerbruin fondant. Leg deze op elkaar, halveer en vorm tot een oor. Plaat het oor in de kuiltjes die je in het begin al in de cupcake maakte. Kijk of de geweien stevig zijn en prik deze in het hoofd van Rudolph.
Bewaren
Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!