Superleuke en lekkere spookjes voor een griezelfeest!
Porties: 25spookjes
Ingrediënten
4eiwitten
125gramkristalsuiker
125grampoedersuiker
10grammaïzena
suikeroogjes
Instructies
Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
Vul een spuitzak met gladde ronde spuitmond met de meringue. Op een met bakpapier beklede bakplaat spuit je er toeven van. Houd de spuitzak iets boven het oppervlak en zet druk op de spuitzak, heel langzaam kun je je spuitzak wat omhoog halen. Tevreden met het formaat? Stop met knijpen en trek de spuitzak recht omhoog weg van het schuimpje.
Voorzie ieder schuimpje gelijk van 2 suikeroogjes.
Bak de spook schuimpjes in 1,5-2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Probeer de schuimpjes allemaal gelijk te houden in grootte zodat ze dezelfde baktijd hebben.
Bewaren
In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.