Een recept voor een verfrissende citroen-bosbessen yoghurt cake, welke ingrediënten je nodig hebt lees je hier.
Porties: 12plakjes (25 cm vorm)
Ingrediënten
Cake
200grambloem (+ een eetlepel)
2tlbakpoeder
snuf zout
170mlyoghurt
200gramsuiker
3eieren (L)
2tlcitroenrasp
1tlvanille extract
100mlzonnebloemolie
150grambosbessen
Siroop
80mlcitroensap
45gramsuiker
Glazuur
100grampoedersuiker
2-3elcitroensap
Instructies
Mix bloem, bakpoeder en zout in een kom. In een andere kom meng je yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, vanille extract en zonnebloemolie door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en spatel tot een beslag.
Meng de bosbessen met een eetlepel bloem en spatel ze dan voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
Bak de cake in 55-60 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de cake na het bakken zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort. Zet het rooster met de cake boven een bakplaat.
Terwijl de cake afkoelt maak je de siroop. In een steelpan op middelhoog vuur roer je de citroensap en suiker tot de suiker is opgelost. Laat dan nog drie minuten doorkoken. Haal de siroop van het vuur en zet opzij.
Als de cake volledig is afgekoeld pak je een prikkertje. Prik in de bovenkant en zijkanten van de cake gaatjes, dit mogen er heel veel zijn. Smeer met een kwastje de cake in met de siroop. Laat de siroop intrekken en herhaal dit dan nog eens.
Maak in een kommetje het glazuur van de poedersuiker en het citroensap. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn.
Giet het glazuur over de cake en laat langs de zijkanten druipen. Laat het glazuur uitharden voordat je de cake serveert.