Ga terug
–+ cupcakes
ZOMERSE BLOEMEN CUPCAKES
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Zomerse bloemen cupcakes

Met deze handige how to kun ook jij deze zomerse bloemen cupcakes maken.
Porties: 3 cupcakes

Ingrediënten

  • 3 cupcakes
  • Verschillende kleuren fondant (groen, wit, oranje, roze, geel)
  • Sugargun of knoflookpers
  • Kleine bloem uitstekers
  • Kleine pareltjes

Instructies

  • Begin met het maken van de grote bloemen, dan kunnen deze een beetje drogen terwijl je het gras op de cupcakes maakt.
  • Rol van witte, oranje en roze fondant sliertjes van gelijke dikte. Snij hier stukjes vanaf die je tegen elkaar legt. Kijk voor de verhoudingen op de afbeelding linksboven. Buig de sliertjes niet langzaam samen om zo een bloemblad te maken en snij het overtollige fondant weg.
  • Maak zo vijf blaadjes om een bloem te vormen. Voor het hart van de bloem draai je een balletje van gele fondant. Plaats deze in het midden van de bloem en druk deze voorzichtig plat.
  • Voor het gras doe je groene fondant in een sugargun of knoglookpers. Knijp hiermee kleine stukjes fondant naar buiten. Snij de sliertjes steeds af met een mesje zodat je plukjes gras krijgt. Als je genoeg plukjes hebt (je hebt er best een flink aantal nodig) kun je ze op de cupcake aanbrengen om het gras te maken. het werkt het prettigst om de plukjes gras met een needle tool te verplaatsen (of een speld als je deze niet hebt).
  • Als je alle cupcakes van gras hebt voorzien leg je de grote bloemen in het gras. Met de kleine bloem uitstekertjes maak je nog wat bloemetjes die je om de grote bloemen heen plaatst. Plaats pareltjes in de bloemetjes als hart.
Bewaren
Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!