Een recept voor overheerlijke 'chewy' pindakaas koekjes. En nog glutenvrij ook!
Porties: 14stuks
Ingrediënten
220grampindakaas (met stukjes noot is erg lekker)
150gramkristalsuiker
1ei
1tlvanille extract
1tlbakpoeder
1tlkaneelpoeder
Instructies
Meng de pindakaas en suiker in een kom. In een andere kom meng je het ei, vanille extract, bakpoeder en kaneelpoeder door elkaar. Voeg de mengsels bij elkaar en roer tot een dik koekdeeg. Het is geen standaard koekjesdeeg, dit ziet er wat vettiger en soepeler uit.
Draai balletjes van het deeg en plaats op redelijke afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Met een vork druk je de balletjes iets platter en maakt je een ruitpatroon in het deeg.
Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat.
Bewaren
Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!