Het perfecte basisrecept voor vanille cupcakes. Met dit recept voor cupcakes kun je eindeloos variëren in smaken en met of zonder botercrème!
Porties: 12cupcakes
met een muffin bakvorm
Ingrediënten
180gramongezouten roomboter
135gramfijne kristalsuiker
8gramvanillesuiker
4eierenM
180gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
Benodigdheden
muffin bakvorm
cupcake vormpjes (papier)
Instructies
Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 18 - 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Controleer met een caketester of de cupcakes gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt.
Tips
Last van vette of vochtige papieren cupcake vormpjes? Strooi dan wat ongekookte rijst op de bodem van je rvs cupcake bakvorm en zet de vormpjes daarop. Lees hieralles over deze handige baktip.
Voor een overzicht van alle soorten cupcakes op Laura's Bakery kijk je hier.
Bekijk hieralle baktips en how-to blogposts over cupcakes.
Bewaren
Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!