Cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen
Machtig maar o zo lekker: een cakerol met hazelnootpasta, vanillecrème en frambozen.
Porties: 12personen
Ingrediënten
4eieren
120gramsuiker
8gramvanillesuiker
90grambloem
30grammaïzena
1portie vanillecrème
300gramhazelnootpasta
125gramframbozen
poedersuiker en pure chocola ter decoratie
De bakplaat dient in ieder geval 30×40 cm te zijn (of gebruik de Lékué giftset)
Instructies
Mix de eieren en suiker schuimig en luchtig, hiervoor moet je ongeveer 10 minuten mixen.
Zeef de bloem en maïzena en voeg dit toe aan het luchtige mengsel. Spatel het er voorzichtig doorheen tot alles is opgenomen.
Giet het mengsel op een ingevette en met bakpapier beklede bakplaat (of de mat van de giftset).
Bak op 175 °C (boven- en onderwarmte) de cake in 20 minuten gaar. In de tussentijd kun je vast de vanillecrème maken.
Laat de plak cake afkoelen. Indien je zo’n siliconen mat hebt kun je hem hierop af laten koelen. Als je hem op de bakplaat hebt gebakken, ga dan als volgt te werk: Bestrooi een vel bakpapier met wat suiker en stort hier de plak cake op. Verwijder het bakpapier van de cake (die je meegebakken hebt) en leg de mooiste kant van de cake naar beneden.
Nu is het tijd om de cake te vullen. Smeer eerst een laagje hazelnootpasta over de cake gevolgd door een laag vanillecrème. Verdeel de frambozen als laatst over de cake.
Rol de cake voorzichtig op en snij van beide kanten een stukje af, zo zijn de zijkanten mooi recht. Leg de cakerol op een schaal en strooi er poedersuiker overheen. Smelt de chocola en doe deze in een spuitzakje, knip het puntje ervan af en spuit de chocola over de cakerol.
Bewaren
Dit is geen cake om lang te bewaren en af en toe een plakje van te snijden. Wel perfect om aan de visite te serveren en de volgende dag nog het laatste overgebleven plakje opsmikkelen. Bewaren kan in de koelkast.