Je maakt in een handomdraai een bak vol frambozen roomijs met slechts 5 ingrediënten. Ik geef je het recept zodat je ook zelf roomijs kunt maken.
Porties: 1bak vol
Ingrediënten
500mlslagroom
1blikje gecondenseerde melk (397 gram)
3tlvanillepasta (of vanille-extract)
150-200gram verse frambozen (zoveel je wilt)
bijna 1 hele pot Hero frambozenjam
Instructies
Klop de slagroom stijf, voeg hier de gecondenseerde melk en vanillepasta aan toe. Spatel rustig door tot het een bijna egaal mengsel is. Roer de jam even door zodat deze makkelijker wordt opgenomen. Voeg een paar eetlepels toe en spatel door het ijsmengsel. Proef even van het mengsel en blijf frambozenjam toevoegen tot je tevreden bent over de smaak. Zorg dat je in ieder geval 3 eetlepels overhoudt voor de decoratie.
Pak er dan een bak bij voor het ijs, ik gebruikte zelf een cakevorm. Breng een eerste laag ijs aan in de vorm en verdeel er wat frambozen over. Vul aan met meer ijs en frambozen tot de bak vol zit met ijs. Zorg dat je frambozen overhoudt voor bovenop.
Met een theelepel verdeel je wat jam over het ijs, roer dit er een klein beetje door zodat er swirls ontstaan. Verdeel er als laatst wat verse frambozen over en dek de vorm af met folie of een deksel.
Zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer.
Haal het ijs ongeveer 10 minuutjes voor serveren vast uit de vriezer, dan kun je er makkelijker bolletjes van scheppen.
Tips
Je maakt eenvoudig een compleet nieuwe smaak ijs door de frambozenjam te vervangen door een andere Hero jam, hetzelfde geldt voor het fruit.
Bewaren
Het ijs blijft tot wel 3 maanden goed in de vriezer als je het goed afsluit.