Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Croissant broodpudding

Bovenop lekker knapperig, in het midden een smeuïge en frisse broodpudding. De combinatie van structuren en smaken maakt deze broodpudding ontzettend lekker.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 1,5-2 croissants
  • blauwe bessen
  • Hero abrikozenjam
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Snijd de croissants in kleine stukjes en verdeel de helft over de ovenschaaltjes. Doe er wat blauwe bessen bij en verdeel vervolgens de rest van de croissant over de schaaltjes. Schep in elk schaaltje ongeveer 2-3 theelepels abrikozenjam en verdeel nog wat extra blauwe bessen over de broodpudding in wording.
  • In een maatbeker klop je melk, het ei en vanille-extract door elkaar. Giet dit rustig en voorzichtig over de schaaltjes heen, zorg ook dat de bovenste stukjes croissant het mengsel op kunnen nemen.
  • Bak de schaaltjes broodpudding in 15-18 minuten op 180 °C boven en onderwarmte.