Deze verrukkelijke koffie-notenmuffins heb je in een handomdraai gemaakt. Ik geef je het recept voor deze heerlijke muffins.
Porties: 12muffins
Ingrediënten
120gramsuiker
300grambloem
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snuf zout
4tloploskoffie (of meer naar smaak)
150gramnoten
2eieren
250mlmelk
120gramvloeibare margarine
2tlvanille extract
optioneel: extra noten ter decoratie bovenop
Instructies
Het maken van muffins is kinderlijk eenvoudig, je hebt er geen eens een mixer voor nodig. Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout, oploskoffie en noten bij elkaar in een kom, roer door elkaar met een spatel. In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten; eieren, melk, vloeibare margarine en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar.
Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot het één geheel is, dit mag best nog een beetje klonterig zijn.
Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes. Bij muffins mag je de vormpjes best vol doen, ik vul ze zelf tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
Bak de koffie-notenmuffins in 20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
In een afgesloten trommel of andere verpakking blijven ze tot wel een week goed.